* WAŻNE:

Dostępny asortyment oraz aktualności mogą różnić się w zależności od kraju. Dlatego wybór języka powiązany jest krajem pobytu przy wyborze strony producenta.

Jeśli wybieresz przeglądanie w języku polskim a przebywasz na terenie Rosji - asortyment podany na stronie może różnić się od dostępnego.

CUM ELIMINĂM CIUPERCILE DE MUCEGAI DE PE PEREȚI

Ciupercile de mucegai sunt în condițiile noastre climatice o problemă comună. Plutind în interiorul încăperilor, sporii acestor organisme sunt invizibili cu ochiul liber, dar pot provoca probleme pentru sănătate. Pentru a lupta eficient cu ciupercile, trebuie eliminate nu numai petele sub formă de eflorescențe inestetice de pe pereți, dar mai presus de toate – trebuie eliminată cauza apariției acestora

Cea mai importantă cauză a apariției concentrațiilor inestetice și periculoase a mucegaiului de pe pereți este umiditate. Persistența pe termen lung a umidității ridicate în interiorul camerei este de multe ori din cauza lipsei de ventilație corespunzătoare. Vaporii de apă care plutesc în aer, condensează pe pereți, ca urmare a fluctuațiilor de temperatură. Astfel, roua acumulată regulat, oferă un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor dăunătoare și ciupercilor de mucegai.
Apa, de asemenea, se poate infiltra în cameră din exterior, de exemplu din cauza unei streașini crăpate, acoperiș neetanș sau alte defecțiuni în construcția clădirii. În acest caz, lupta împotriva mucegaiului o începem de la eliminarea defecțiunilor.

Reparații inutile

Dar ce să facem cu pereții mucegăiți? Contrar opiniei populare, nu trebuie să cioplim și să scoatem tencuiala până la „cărămida goală”. De problema inestetică, puteți scăpa, în majoritatea cazurilor, prin aplicarea locală a Preparatului Fungicid VIDARON. Acest produs este o soluție specială (antimucegai) folosită pentru combaterea ciupercilor de mucegai din interiorul încăperilor. Eficiența acesteia, se bazează pe utilizarea a celei mai noi generații de biocizi, adică din compușii de combatere a organismelor dăunătoare.

– Preparatul Fungicid VIDARON pătrunde în structura suportului, astfel pe termen lung și în mod eficient elimină eflorescențele - spune Krzysztof Kędzior, Șeful pentru aplicații specializate la FFiL Śnieżka SA. Se folosește pentru aplicarea pe diferite suprafețe: lemn, zidărie, pereți și tencuieli. Acesta poate fi aplicat peste peliculele vopselelor, adezivilor și pe vopsele emulsionate, dar și pe alte materiale de construcții - adaugă expertul.
Preparatul Fungicid VIDARON se folosește pentru aplicări în interiorul și exteriorul clădirii. Datorită acestuia, prelungim eficient, de asemenea, durata de viață, de exemplu, a micilor elemente de arhitectură din grădină confecționate din lemn.

Cum se aplică?
Cel mai bine, se aplică preparatul pe perete cu un pulverizator direct din recipient. În timpul utilizării, trebuie să țineți seama de respectarea măsurilor de securitate adecvate: îmbrăcăminte și ochelari de protecție.
După prima aplicare, trebuie să așteptați o oră – în acest timp mucegaiul începe să estompeze vizibil. Ulterior, zonele atacate se vor curăța minuțios. La sfârșit e suficient să se spele peretele cu apă curată. Pentru a fi siguri, după uscarea completă a suprafeței, puteți aplica încă un strat cu acest preparat.

Argint profilactic

Pentru a evita problema apariției mucegaiului în viitor, în afara asigurării ventilației adecvate, pentru vopsirea peretelui supus acestui risc, puteți folosi vopseaua cu destinție specială Śnieżka pentru Baie și Bucătărie. Aceasta se caracterizează prin rezistență ridicată la acțiunea umidității. Datorită argintului pur, ajută la stabilizarea cantității de mucegaiuri periculoase pentru sănătate, fungi și bacterii, care se acumulează pe pereții.

Țineți seama că în combaterea formării ciupercilor de mucegai, cel mai important este de a asigura o ventilație și încălzire corespunzătoare locuinței. În cazul în care pe pereții din baie sau bucătărie se formează în mod regulat umiditatea sau condensul, atunci ar trebui ventilat frecvent și intens apartamentul, de îndată ce vremea o permite – opiniază Krzysztof Kędzior.