* WAŻNE:

Dostępny asortyment oraz aktualności mogą różnić się w zależności od kraju. Dlatego wybór języka powiązany jest krajem pobytu przy wyborze strony producenta.

Jeśli wybieresz przeglądanie w języku polskim a przebywasz na terenie Rosji - asortyment podany na stronie może różnić się od dostępnego.

PEREȚII DIN BAIE ȘI BUCĂTĂRIE ÎN MAI MULTE VARIANTE

Vrei să schimbi caracterul acestor spații, dar nu știi care sunt materialele adecvate? Vă prezentăm propunerile noastre.

Baia și bucătăria sunt încăperile în care ne petrecem o mare parte din viață. În același timp, tocmai ele sunt expuse sistematic la umezeală și murdărire. Materialele de finisaj pe care le folosim, trebuie să aibă nu doar un aspect estetic, dar să confere și condiții de siguranță și o rezistență sporită la spălare și umiditate. S-ar părea, că sunt puține produsele care îndeplinesc aceste condiții. Contrar aparențelor, materialele pe care le putem folosi sunt destul de multe.

Plăci ceramice

Acesta este, probabil, cel mai popular mod de finisare al băii și bucătăriei. Nici nu e de mirare – gresia și faianța s-au dovedit materialele cele mai rezistente la murdărire. Chiar dacă se întâmplă să murdărim plăcile ceramice cu o substanță cosmetică colorată sau cu stropi de sos, este foarte ușor de curățat. Mai mult, aburii care se depun, formând condensul, nu au nici un efect asupra stării și proprietăților acestora. De asemenea, plăcile ne permit participarea la un joc de formă și culoare – pe piață sunt oferite mai multe tipuri de plăci ceramice de diferite forme și culori.

farby do łazienki

Cu acestea se pot crea mozaicuri și compoziții interesante, subliniind caracterul interioarelor.

Lemnul și materialele lemnoase

S-ar părea, că expunerea lemnului la umiditatea din baie sau bucătărie, nu este o idee bună. Nimic nu e mai departe de adevăr – lemnul tratat corespunzător, conferă farmec interioarelor, reci de multe ori, garantând durabilitatea pentru mulți ani. În baie, lemnul exotic se comportă foarte bine. Acesta este caracterizat de duritate și rezistență la umezeală, dar și de culorile în nuanțe deosebit de frumoase. Cele mai rezistente la umiditate, sunt speciile exotice din lemn de: tec, iroko, jatoba, merbau.

În băi, au devenit populare plăcile din lemn furniruite cu furnir natural, rezistente la apă sau umiditate. De asemenea, puteți folosi panouri din lemn masiv, în formă de lambiuri. Lemnul, se comportă foarte bine și în bucătărie! Acest material, poate fi folosit pentru finisarea peretelui de deasupra suprafeței mesei din bucătărie. Puteți folosi plăci MDF, plăci furniruite, panele din lemn stratificat sau laminat, rezistente la apă. Trebuie să țineți seama, să le alegeți doar pe acelea, care au fost tratate împotriva umidității.

Tapetul

Este soluția ideală pentru persoanele care își doresc schimbarea aspectului din baie sau bucătărie cu diverse modele si texturi. Tapetele sunt o propunere interesantă, desigur, cu condiția, că le vom alege pe cele mai potrivite. În baie și bucătărie, cele mai bune, sau dovedit tapetele din fibră de sticlă și vinil. Tapetul din vinil, oferă rezistență la spălare cu apă și substanțe chimice. Putem alege tapetul din vinil plat, spumant, neted sau texturat. Important este faptul, că un astfel de tapet poate fi utilizat chiar și în zonele foarte umede (cum ar fi zona din apropierea dușului).

Înaltă rezistență la apă și detergenți, o dovedește, de asemenea și tapetul din fibră de sticlă. Însă, decizia cu privire la folosirea acestora, trebuie gândită foarte bine – petele de pe tapetul din fibră de sticlă, se elimină destul de dificil. Pentru a schimba caracterul pereților acoperiți cu un astfel de tapet, putem doar să-i zugrăvim din nou ...!

Vopseaua

Vopseaua, este un mod foarte practic, ușor și ieftin, de finisare a pereților din baie și bucătărie. Cu toate acestea, în zonele expuse la umezeală, vopseaua emulsionată obișnuită, nu ar fi o soluție bună – ar trebui să alegem un produs dedicat special, cum ar fi vopseaua Śnieżka Baie și Bucătărie SILVER FORMULA. Produsul se distinge prin rezistență la umezeală și ștergere. Mai mult decât atât, datorită adaosului de argint pur, vopseaua are proprietăți antibacteriene și antifungice, asigurând igiena și prospețimea atâta timp, cât este pe perete. Ca urmare, încăperile în care ne petrecem timpul, vor fi nu numai estetice, dar vor prezenta și condiții de siguranță pentru sănătatea noastră.

farby do kuchni

Vopseaua poate fi aplicată pe suprafețe din tencuieli minerale, gips, beton, BCA, plăci din gips-carton. Mai mult, clienții pot alege culoarea, dintr-o gamă largă de culori gata nuanțate, dar pot să-și creeze și propria culoare în sistemul de nuanțat computerizat Śnieżka, astfel încât interioarele să dobândească un caracter individual.