* WAŻNE:

Dostępny asortyment oraz aktualności mogą różnić się w zależności od kraju. Dlatego wybór języka powiązany jest krajem pobytu przy wyborze strony producenta.

Jeśli wybieresz przeglądanie w języku polskim a przebywasz na terenie Rosji - asortyment podany na stronie może różnić się od dostępnego.

CAMERA COPIILOR PLINĂ DE NUANȚE

Culorile din camera copilului pot avea un efect liniștitor și de relaxare, sau pot stimula anumite abilități intelectuale. Culorile pereților din camera copiilor au un rol de mare importanță și ar trebui să fie adaptate la sensibilitatea emoțională a micului locuitor. Pentru camera copiilor, sunt de preferat culori puternice, vesele pentru a stimula abilitățile intelectuale, dar trebuie să țineți seama de culorile prea intense, ce pot fi, de asemenea, obositoare.

Copilăria este perioada de timp lipsită de griji, atunci când, fără a părăsi camera proprie, pot trăi aventuri uimitoare într-o lume fantastică plină de culoare. E de ajuns doar o bucată de pătură, câteva scaune, o doză mare de imaginație... și în câteva clipe, te poți transforma în personajul tău preferat din poveste. Imaginația copiilor, este stimulată puternic de mediul în care trăiesc, inclusiv de culori, care pot influența în mod semnificativ starea de spirit și activitatea acestora.

Culorile din camera copilului pot avea un efect liniștitor și de relaxare, sau pot stimula anumite abilități intelectuale. Culorile pereților din camera copiilor au un rol de mare importanță și ar trebui să fie adaptate la sensibilitatea emoțională a micului locuitor. Pentru camera copiilor, sunt de preferat culori puternice, vesele pentru a stimula abilitățile intelectuale, dar trebuie să țineți seama de culorile prea intense, ce pot fi, de asemenea, obositoare.

Culori bine alese

În amenajarea interiorului camerei pentru copii, ne poate ajuta psihologia culorilor, care ne spune despre importanța și influența fiecărei culori. Folosind aceste recomandări, pe care ni le oferă aceste rezultate ale cercetării, putem crea o cameră funcțională, în care copilul va locui cu plăcere.

kolory do pokoju dziecka

Culorile vesele, puternice, cum ar fi roșu sau portocaliu intens, introduc în camera copiilor o doză mare de energie, care favorizează jocurile distractive. În cazul în care copilul nostru, în fiecare zi e plin de energie, cel mai bine este să folosim culori vii, puternice, doar pe un perete. De asemenea, pot fi utilizate pentru acoperirea micilor elemente (cum ar fi pilonii, care sunt adesea găsiți în camerele amenajate la mansardă),care au în apropiere nuanțe mai „liniștitoare”. Culoarea liniștitoare care reacționează pozitiv la capacitatea de concentrare a copilului, este albastru. Cu această culoare e bine să se zugrăvească suprafața peretelui, cum ar fi zona în care copilul își face temele. O stare liniștitoare și de relaxare este oferită și de culoarea verde – de multe ori folosită în camerele pentru copii. În afară de culoare, un aspect important este și o nuanță derivată a acesteia. De exemplu, verdele strălucitor, aparent foarte suculent va revigora intens interiorul, iar un verde închis va introduce discret o stare de spirit cu totul diferită, ușor melancolică.

Albul, care aduce în încăperi senzația de ordine și curățenie, se contrastează bine, în principiu, cu orice culoare. Cu toate acestea, prea mult alb poate crea impresia de un rece excesiv și de un interior aspru. Cu totul diferit, în această privință, se prezintă culoarea galbenă, ale cărui nuanțe derivate, pot crea impresia că zugrăvirea camerei copiilor cu această nuanță, va câștiga o notă caldă și primitoare. În încăperile unde își petrec timpul copiii mici, o alegere bună, la rândul său, este utilizarea culorilor deschise pastelate, care calmează și sunt asociate sensibilității.

Sănătate și funcționalitate

La alegerea culorilor pentru zugrăvirea pereților din camera copiilor, nu putem uita de problemele de sănătate. Vopselele destinate zugrăvirii unor astfel de încăperi, trebuie să se caracterizeze cu cel mai mic conținut de COV (compuși organici volatili) și să nu provoace iritații. De aceea, pentru astfel de încăperi, cel mai bine este să utilizați vopsele pe bază de apă, care în comparație cu produsele pe bază de solvent, au o cantitate mai mică de substanțe chimice. O altă problemă este alegerea de vopsea pentru zugrăvirea camerei copilului, care este alergic. Unii dintre producători, cum ar fi Śnieżka, au în oferta lor vopsele hipoalergenice de ultimă generaţie, care au fost certificate de institute de cercetare independente care se ocupă cu problema alergiei. Aceste vopsele nu provoacă iritatii, deci sunt prietenoase, oferind condiții de siguranță atât persoanelor alergice, cât și persoanelor care sunt deosebit de sensibile.

kolory w pokoju dziecięcym

Camerele pentru copii, în comparație cu alte încăperi, sunt și mai expuse la formarea diferitelor tipuri de murdărire și pete. Un astfel de loc, unde jocurile distractive nu mai contenesc, trebuie făcută curățenie cât mai des, ceea ce poate fi destul de incomod. Pereții din camera copiilor, sunt transformați într-un spațiu în care copiii exersează abilitățile lor artistice – pe suprafețele acestora se pot găsi amprente palmare sau pete de vopsea de la acuarele. O alegere bună este de a zugrăvi pereții din camera copiilor cu o vopsea rezistentă la spălare și frecare umedă. Utilizarea acestui tip de vopsea, face curățarea mult mai ușoară și rapidă a suprafeței pereților și elimină necesitatea de a re-vopsi interiorul încăperii – deoarece majoritatea zonelor murdărite, pot fi îndepărtate cu o lavetă umedă.

Regatul micuțului

Camera copilului, devine de multe ori arena în care se petrec diferite jocuri distractive. Cu ajutorul culorilor (și cu un pic de imaginație),interiorul acestei încăperi, poate fi relativ ușor transformat într-o țară de basm, plină de diverse creaturi. Datorită vopselelor și a șabloanelor adecvate, pereții din camera copilului, pot fi acoperiți cu imaginile personajelor din filmele de desene animate preferate de micuțul nostru, sau cu motive referitoare la flora și fauna din jungla amazoniană.

kolory w pokoju dziecięcym

Pentru a vopsi împreună pereții, e bine să invităm și copiii – cu siguranță va fi o mare ocazie pentru ei să se distreze și să-și dezvolte talentul de zugravi. Vopselele disponibile pe piață, permit practic realizarea în formă nelimitată a creațiilor coloristice. Este foarte important, ca în acest spațiu copilul să se simtă cel mai bine.